menu

Spaghetti frutti di mare

Dzisiaj spaghetti pod w wersji "morskiej":) Kocham morze za dwie rzeczy: możliwość aktywnego i biernego wypoczynku dającą mi wiele radości oraz wszelkie dary morza, które można radośnie zjeść:)
Dzisiejsza propozycja to bardzo szybkie spaghetti z sosem pomidorowym z owocami morza właśnie. Danie przygotowuje się właściwie w czasie potrzebnym na ugotowanie makaronu.





Składniki:

makaron pełnoziarnisty spaghetti
opakowanie(250g) mrożonych owoców morza(oczywiście
jeśli mamy taką możliwość warto skorzystać ze świeżych)
200ml pasty pomidorowej
kilkanaście zielonych oliwek
pęczek pietruszki, świeża bazylia
oliwa  oliwek, sól, pieprz, sok z połowy cytryny





Sposób przygotowania:

Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. W między czasie owoce morza przelewamy
ciepłą wodą(instrukcja na opakowaniu). Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy owoce morza, dodajemy sok z cytryny.  Po około 5 minutach dodajemy pastę pomidorową oraz oliwki, czekamy aż sos zacznie wrzeć. Doprawiamy solą, pieprzem, posiekaną pietruszką i bazylią. Gotowe!

Smacznego:)
comercialTest

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zaszalej! Zostaw komentarz:)